ההיסטוריה מציגה לנו את ברלין בתור אחד המקומות שבהם הוכרעו גורלות של אנשים רבים. העיר המרכזית מציעה אתרים רבים שניתן לבקר בהם ביניהם אתרים דתיים כמו כנסיות ובתי כנסת שונים. כל מי שמתעניין בהיסטוריה של העם היהודי יוכל לגלות אתרים רבים ברחבי העיר שבהם ניתן למצוא שרידים ישנים וגם פעילים של יהודי גרמניה שהתגוררו ועדיין חלק מן האוכלוסייה של העיר.
המוזיאון היהודי של ברלין הוא מבנה שתוכנן באופן כזה עוד בכניסה ניתן להבחין בסמליות הרבה שלו. ישנם כאלו שסבורים שמבנה המוזיאון היא כמו מגן דוד שבור או ברק אשר מייצג את מצבם של היהודים שהתגוררו במדינה לאורך ההיסטוריה. היהודים בגרמניה זכו ליחס אמביוולנטי מצד התושבים והרשויות והשנים נחלקו לטובות יותר וכמובן גרועות בהרבה. אתר זה הפך במרוצת השנים לאחד הפופולאריים ביותר בקרב תיירים שמגיעים מכל רחבי העולם (לאו דווקא יהודיים).
להזמנת סיור בעברית בברלין מלאו את הפרטים:
הכי גדול ביבשת
מוזיאון זה הוא הגדול ביותר ביבשת אירופה ומתקיימת בו תערוכה קבועה אשר מראה מייצגים שונים שמהווים תיעוד מדויק ומרגש של חיי היהודים במדינה והתרומה שלהם לקהילה לאורך מאות שנים. כל מיצג מוסבר באופן ברור מאוד וישנם חפצי אמנות רבים אשר מונחים בצורה בהירה ונוחה לסקירה. המוזיאון היהודי מציג ממצאים היסטוריים לצד אמצעי מולטימדיה מתקדמים.
גלו עוד על אטרקציות בברלין
מי שיבקר במוזיאון ייהנה גם מתערוכות מתחלפות שכל אחת מהן תוקדש לזווית שונה שקשורה לחיי הקהילה היהודית. המבנה הפנימי של המוזיאון מגלה גם חללים ריקים שנותרו כך במתכוון והם מייצגים את הזמנים הפחות קלים שחווה העם היהודי בגלות (תקופת השואה ושלטון הנאצים).
לבקר בקומת הקרקע
מומלץ להקציב לביקור במוזיאון לפחות כמה שעות טובות שבמהלכן תוכלו לבקר בכל המתחם ולהתרשם ממנו. קומת הקרקע תוכננה כך שישנה הטיה מרתקת של הרצפה והקירות מה שמביא לתחושה מיידים של חוסר יציבות וחשש. בנוסף ישנו פס אור דקיק שמרמז על התקווה שאוחזת בכל יהודי לחיים טובים יותר שיגיעו לבטח.
הביקור במוזיאון ישאיר אתכם עם תחושה של ריקנות מסוימת אל מול קשת הממצאים שמוצגים באופן ברור ומספרים את הסיפור מתחילתו ועד סופו. מי שיצא מהמוזיאון יגלה גן רחב ידיים שבו ניתן להתרווח וליהנות תחת עצים שנשתלו במקום. בעונת הקיץ נערכים גם קונצרטים במקום ומומלץ לברר אודות אירועים אלו. המוזיאון פתוח למבקרים מידי יום בין השעות 10:00 – 20:00. והוא סגור למבקרים ביום כיפור, ראש השנה וגם בחג המולד. הגעה באוטובוס בקו 248. – כתובת המקום בגוגל מפות